Volledig scherm
© AP

Minuut stilte voor Niki Lauda in Monaco

De coureurs zullen zondag voor de GP van Monaco een minuut stilte in acht nemen. De vrouw van de Oostenrijkse racelegende en iedereen die in rol speelde in zijn rijke carrière zullen een speciale plek krijgen bij het eerbetoon. 

Eerder kondigde de medewerkers van Mercedes, het team waar Lauda een topfunctie bekleedde, rouwbanden te zullen dragen.  Ook zal de halo speciaal voor deze race rood zijn gemaakt. Sebastian Vettel rijdt met een speciale helm om Lauda te eren. 

Lauda won twee titels bij Ferrari en één bij McLaren. Hij won twee keer de race op het stratencircuit van Monaco. De Oostenrijker overleed maandag op 70-jarige leeftijd. Sinds zijn ernstige ongeluk op de Nürburgring in 1976 kampte Lauda met gezondheidsproblemen.

Volledig scherm
Niki Lauda met Lewis Hamilton. © AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.