Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Moeizame training voor Verstappen, Hamilton snelste

Max Verstappen heeft tijdens de derde en laatste vrije training voor de Grote Prijs van Rusland genoegen moeten nemen met de vijfde tijd. 

Na een nogal moeizame sessie, waarin hij elf rondjes reed, klokte de Formule 1-coureur van Red Bull in Sotsji 1.33,937 als snelste ronde. Met een baanrecord was WK-klassementsleider Lewis Hamilton de beste (1.33,067), gevolgd door de Fin Valtteri Bottas zijn teamgenoot van Mercedes (1.33,321).

De Duitser Sebastian Vettel zette in zijn Ferrari de derde tijd neer (1.33,667). De Australiër Daniel Ricciardo, de scheidende teamgenoot van Verstappen, liet de zesde tijd noteren (1.34,394).

Verstappen reed gisteren in de tweede vrije training tot zijn eigen verrassing nog de derde tijd. Hij liet zich toen nog opmerkelijk positief uit over de prestaties van zijn bolide. Vandaag ging er echter nogal wat mis met de Red Bull van de Nederlander. ,,Dit heeft geen zin'', klonk het chagrijnig, toen de Limburger halverwege de training met een teleurstellende tijd de pits in dook.

Nieuwe bandenset

Verstappen was eerder tijdens de derde training ook al een paar keer buiten de baan geraakt. Hij keerde in de slotfase alsnog terug op het circuit met een nieuwe bandenset en wist daarmee toch nog de vijfde tijd neer te zetten. Later op zaterdag is de kwalificatie voor de Grote Prijs van Rusland.

Verstappen weet nu al dat hij morgen, op de dag van zijn 21ste verjaardag, de race vanuit de achterhoede moet beginnen. Voor de vierde keer dit seizoen is de motor in zijn bolide gewisseld, wat hem een zogeheten gridstraf oplevert.