Volledig scherm
PREMIUM
Beitske Visser in actie in Assen. © REUTERS

Niet Max, maar Beitske steelt de show in Assen

Reportage W SeriesIn Assen draaide het in het afgelopen week­einde om racende vrouwen. De W Series, de nieuwe klasse voor vrouwen, deed voor het eerst het TT Circuit aan. Met Beitske Visser in de hoofd­rol.

Door Arjan Schouten

De Red Bull-cap met het racenummer 33 op zijn hoofd doet anders vermoeden, maar autosportfan Hendrik Kloosterman is hier voor een vrouw. Met zijn broer Wietse is hij deze zaterdag vanuit het Friese Garyp afgezakt naar het TT Circuit van Assen om een Nederlandse raceheld in actie te zien. Niet Max, Nyck of Robin. Nee, de Friese broers Kloosterman zijn hier om hun favoriete Friezin Beitske door de Geert Timmer Bocht te zien vliegen. Beitske Visser, een ranke blondine van 24 jaar die in Assen vierde zal worden in haar race en daarna zal zeggen dat de eerste titel in de W Series met nog maar één race te gaan en dertien punten achterstand op de Britse Jamie Chadwick nog altijd mogelijk is.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.