Nieuwe kleuren en hoofdsponsor voor Williams

Rokit Williams Racing heeft vandaag de nieuwe wagen gepresenteerd. Met telecombedrijf ROKiT is ook de nieuwe hoofdsponsor bekend, waarmee een meerjarig contract is afgesloten. Martini beëindigde de samenwerking nadat het van 2014 tot aan december 2018 de naamsponsor was.

Bij Williams zijn Lance Stroll en Sergej Sirotkin vertrokken. Hun plaatsen zijn ingenomen door het Britse talent George Russell, regerend kampioen in de Formule 2, en Robert Kubica. De 34-jarige Pool maakt zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. Hij reed van 2006 tot 2010 al in de Formule 1, maar een zware rallycrash maakte bijna een einde aan zijn carrière. Zijn rechterarm is onherstelbaar beschadigd en een sterk verminderde functionaliteit. Desondanks heeft Kubica alle tests doorstaan en kan hij dit seizoen weer in de F1 rijden.

Williams won in de historie negen constructeurskampioenschappen en zeven wereldtitels bij de coureurs, maar kon de afgelopen jaren niet imponeren. Sterker, vorig seizoen werd het team laatste en konden ze enkel punten pakken in Azerbeidzjan en Italië. Een totaal van zeven punten.

Williams is de derde renstal die de wagen toont. Eerder kwamen Haas en Toro Rosso al met beelden naar buiten.

Volledig scherm
De FW42 van Williams © Williams

Belangrijke data:

12 februari: Presentatie Renault
13 februari: Presentatie Red Bull
13 februari: Presentatie Mercedes
13 februari: Presentatie Racing Point
14 februari: Presentatie McLaren
15 februari: Presentatie Ferrari
18 februari: Presentatie Alfa Romeo
18-21 februari: Testdagen
26 februari - 1 maart: Testdagen
17 maart: Grand Prix van Australië