Volledig scherm
Esteban Ocon © Getty Images

Ocon: Mercedeszitje kwestie van tijd

Esteban Ocon denkt dat het 'slechts een kwestie van tijd is' voordat de Fransman in een Mercedes rijdt. De jongeling is opgeleid door de Duitse renstal en rijdt nu voor het tweede jaar op rij bij Force India.

Ocon zou een optie zijn geweest om in 2019 al te rijden bij de wereldkampioen, maar Mercedes koos er voor om Valtteri Bottas een jaar langer te behouden. ,,De bazen hebben plannen voor me", vertelt Ocon aan Autosport. ,,Ik denk dat ze willen dat ik nog wat extra ervaring op doe voordat ik in die auto spring. Op het moment denk ik dat ze blij zijn met mijn prestaties. Het is slechts een kwestie van tijd, denk ik."

Volledig scherm
Esteban Ocon © Getty Images

De 21-jarige Ocon werd in 2014 kampioen in de Formule 3. Hij troefde destijds onder andere Max Verstappen af. Een jaar later veroverde Ocon ook de titel in de GP3. Sindsdien maakt hij onderdeel uit van de Mercedes-opleiding. ,,Mercedes doet het fantastisch. Ze hebben altijd mijn sportieve toekomst in het oog gehouden. Ik maak me dan ook geen zorgen over volgend jaar. Of ik nou bij Force India blijf of ergens anders naar toe ga. Ik heb volgend jaar een geweldige positie, dat sowieso."

Nu Daniel Ricciardo naar Renault is vertrokken lijken er nog twee serieuze opties voor 2019 voor Ocon: blijven bij Force India, waar hij waarschijnlijk de teamgenoot wordt van Lance Stroll, nu vader Lawrence Stroll het team heeft overgenomen of een overstap naar McLaren. Daar zou hij de mogelijke teamgenoot worden van Carlos Sainz. De Spanjaard staat in de nadrukkelijke belangstelling van McLaren, zeker nu Fernando Alonso zijn afscheid van de Formule 1 heeft aangekondigd.