Esteban Ocon
Volledig scherm
Esteban Ocon © Getty Images

'Ocon, Sirotkin en Kubica strijden om tweede zitje bij Williams'

Williams bevestigde gisteren dat het jonge talent George Russell komend seizoen voor de Britse renstal rijdt. Wie de tweede coureur wordt, is nog onbekend, maar teambaas Claire Williams geeft aan dat er nog drie coureurs kans maken: Esteban Ocon, Sergey Sirotkin en Robert Kubica.

Dit seizoen rijden Lance Stroll en Sirotkin nog voor Williams, maar Stroll verkast naar Force India aangezien zijn vader dat team heeft overgenomen. Dat gaat ten koste van Ocon, net als Russell een jongen uit de stal van Mercedes. De banden tussen Mercedes en Williams zijn sowieso innig, aangezien Williams met de Duitse motor rijdt.

,,We zijn nog volop aan het evalueren", vertelt teambaas Williams aan het Britse Sky Sports. ,,We hebben een kleine shortlist. We zijn erg blij met de coureurs die daar op staan en het zal niet langer duren voordat we knoop door hakken. Uiteraard staat Esteban op het lijstje. We zouden gek zijn om niet aan hem te denken."

Sirotkin rijdt dit seizoen al voor Williams en neemt veel sponsorgeld naar het door financiële problemen geplaagde team. Kubica is de derde coureur en heeft veel ervaring. Al zijn er zorgen om de Pool, die na zijn zware rallyongeluk weinig kracht meer heeft in zijn rechterarm. Het nadeel voor Ocon is dat de Fransman nog verbonden is aan Mercedes en Williams zou dan kiezen voor twee Mercedes-coureurs.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.