Volledig scherm
Esteban Ocon © Getty Images

'Ocon, Sirotkin en Kubica strijden om tweede zitje bij Williams'

Williams bevestigde gisteren dat het jonge talent George Russell komend seizoen voor de Britse renstal rijdt. Wie de tweede coureur wordt, is nog onbekend, maar teambaas Claire Williams geeft aan dat er nog drie coureurs kans maken: Esteban Ocon, Sergey Sirotkin en Robert Kubica.

Dit seizoen rijden Lance Stroll en Sirotkin nog voor Williams, maar Stroll verkast naar Force India aangezien zijn vader dat team heeft overgenomen. Dat gaat ten koste van Ocon, net als Russell een jongen uit de stal van Mercedes. De banden tussen Mercedes en Williams zijn sowieso innig, aangezien Williams met de Duitse motor rijdt.

,,We zijn nog volop aan het evalueren", vertelt teambaas Williams aan het Britse Sky Sports. ,,We hebben een kleine shortlist. We zijn erg blij met de coureurs die daar op staan en het zal niet langer duren voordat we knoop door hakken. Uiteraard staat Esteban op het lijstje. We zouden gek zijn om niet aan hem te denken."

Sirotkin rijdt dit seizoen al voor Williams en neemt veel sponsorgeld naar het door financiële problemen geplaagde team. Kubica is de derde coureur en heeft veel ervaring. Al zijn er zorgen om de Pool, die na zijn zware rallyongeluk weinig kracht meer heeft in zijn rechterarm. Het nadeel voor Ocon is dat de Fransman nog verbonden is aan Mercedes en Williams zou dan kiezen voor twee Mercedes-coureurs.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.