Een luchtopname van Circuit Zandvoort.
Volledig scherm
Een luchtopname van Circuit Zandvoort. © ANP

Olav Mol over GP in Zandvoort: Grote baas zei ‘we have a deal’

Terugkeer in Formule 1Nederlandse Formule 1-fans wachten in spanning af of Circuit Zandvoort in 2020 terugkeert op de Grand Prix-kalender. Olav Mol ging vrijdag eens bij Sean Bratches, commercieel directeur van de F1, peilen of het niet eens tijd wordt voor een harinkje bij Zandvoort aan Zee.

,,Ja, dat wordt misschien wel tijd”, zou de F1-topman gezegd hebben. Waarop hij ongevraagd toevoegde ‘we have a deal’. Een slip of the tongue, of toch alleen een harinkje? Bekijk de reactie van Mol hieronder.

De laatste Formule 1-race in Zandvoort was in 1985. Het initiatief om de koningsklasse terug te halen komt van prins Bernhard van Oranje, die mede-eigenaar is van het circuit. Hij rekent op een groot succes vanwege de populariteit van Max Verstappen. De begroting voor het evenement is 40 miljoen euro. Hoewel de regering geen subsidie wil verlenen, kwam de gemeente Zandvoort dinsdag over de brug met een investering van 4 miljoen euro. Het geld wordt besteed aan een betere bereikbaarheid van het circuit.

Archieffoto van de GP Zandvoort uit 1985: Alain Prost zij aan zij met Niki Lauda.
Volledig scherm
Archieffoto van de GP Zandvoort uit 1985: Alain Prost zij aan zij met Niki Lauda. © Peter van Egmond