Volledig scherm
Lewis Hamilton. © BSR Agency

Ook in Hockenheim is het een beetje heet

F1-blogOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.

Volledig scherm
© ANP

Door Arjan Schouten

Leuk circuit hoor, die Hockenheimring. Uw verslaggever weet na één dag hoe de perszaal er uitziet. Waar de hospitality van Red Bull Racing is. Waar de wc’s zijn. En waar de koelkasten met fris bubbeltjeswater staan opgesteld. Net als in Nederland is het ook in Baden-Württemberg ‘niet te harden’. Ook hier domineren termen als ‘Extremhitze’ en ‘Hitzerekord’ de nieuwskolommen. Lokale favoriet Sebastian Vettel denkt en hoopt nog meer dat die hitte een rol gaat spelen, zondag. ,,Want Mercedes heeft toch al vaker beween dat ze last hebben van die omstandigheden’‘, aldus de Duitser. Max Verstappen gelooft daar dan weer niet zo in. ,,Want ja dat was in Oostenrijk zo, maar ze zullen hun koelingsproblemen hier vast wel opgelost hebben’’, zo vertelde de Nederlander.

Ventilator

Het waren de inleidende beschietingen die horen bij de opbouw naar een raceweekend. Veel spannends werd er niet gemeld op de mediadag. Iedereen probeerde vooral uit de zon te blijven en voor een ventilator te zitten. In het Holzhaus van Red Bull Racing was het zelfs zo heet dat Verstappen na een minuut of tien puffen met alle buitenlandse journalisten, zijn landgenoten maar meenam naar de andere kant van de hospitality. Daar bleek een tafel met ventilator te staan.

Mooi zijn de bordjes die hier op werkelijk alle deuren zijn geplakt. ‘Türen Scließen, bitte. Klimaanlage in betrieb.’ U begrijpt het, dicht die deuren anders werkt de airconditioning niet optimaal. De deurbeveiligers letten er extra op, want deze noodlijdende Grand Prix kost al genoeg. En die vette energierekening hoeft niet nóg vetter te worden.

De drukst bezochte plek in de paddock, vandaag? Het toilet. Leuk, die recordhitte, maar iedereen drinkt zich helemaal de tandjes. En al dat water moet uiteindelijk wel weer ergens heen… Coureurs, monteurs, engineers, teambazen, journalisten, technici. Afwateren moeten ze allemaal.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP