Volledig scherm
Max Verstappen op het circuit van Monza. © Getty Images

Ook Verstappen rijdt op Monza met nieuwe Spec C-motor

Max Verstappen maakt de rest van dit raceweekend bij de Grand Prix van Italië gebruik van de nieuwe Spec C-motor. Teamgenoot Daniel Ricciardo gebruikte de nieuwe krachtbron van Renault vrijdag al en volgens Red Bull-teambaas Christian Horner verliep dat naar wens.

Verstappen werd met de nieuwe motor vanmiddag vijfde in de laatste vrije training. Ook in de kwalificatie later vandaag en in de race van morgen hoopt hij met de Spec C wat tijd te kunnen winnen.

,,De motor heeft voldaan aan onze verwachtingen, dus dat is hoopgevend", zegt Horner tegen Motorsport.com. ,,Hopelijk blijft het dit hele weekend probleemloos gaan. Er is een potentieel voordeel, dus dan moet je het gewoon aandurven."

Ricciardo krijgt vanwege het gebruik van de nieuwe motor een gridstraf in de race van morgen. Voor Verstappen geldt dat niet, omdat de Nederlander nog niet het maximaal toegestane aantal van drie motoren had verbruikt.

Verstappen zei eerder niet al te veel van de nieuwe motor te verwachten. ,,Dat Renault die motor zelf (fabrieksteam, red.) niet gaat gebruiken, zegt normaal gezien natuurlijk al genoeg’’, toonde hij zich weinig hoopvol. De auto's van Red Bull rijden vanaf volgend seizoen met een Honda-motor.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.