Volledig scherm
Max Verstappen op het circuit van Monza. © Getty Images

Ook Verstappen rijdt op Monza met nieuwe Spec C-motor

Max Verstappen maakt de rest van dit raceweekend bij de Grand Prix van Italië gebruik van de nieuwe Spec C-motor. Teamgenoot Daniel Ricciardo gebruikte de nieuwe krachtbron van Renault vrijdag al en volgens Red Bull-teambaas Christian Horner verliep dat naar wens.

Verstappen werd met de nieuwe motor vanmiddag vijfde in de laatste vrije training. Ook in de kwalificatie later vandaag en in de race van morgen hoopt hij met de Spec C wat tijd te kunnen winnen.

,,De motor heeft voldaan aan onze verwachtingen, dus dat is hoopgevend", zegt Horner tegen Motorsport.com. ,,Hopelijk blijft het dit hele weekend probleemloos gaan. Er is een potentieel voordeel, dus dan moet je het gewoon aandurven."

Ricciardo krijgt vanwege het gebruik van de nieuwe motor een gridstraf in de race van morgen. Voor Verstappen geldt dat niet, omdat de Nederlander nog niet het maximaal toegestane aantal van drie motoren had verbruikt.

Verstappen zei eerder niet al te veel van de nieuwe motor te verwachten. ,,Dat Renault die motor zelf (fabrieksteam, red.) niet gaat gebruiken, zegt normaal gezien natuurlijk al genoeg’’, toonde hij zich weinig hoopvol. De auto's van Red Bull rijden vanaf volgend seizoen met een Honda-motor.

  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.