Nyck de Vries
Volledig scherm
Nyck de Vries © Getty Images

Oppermachtige De Vries wint hoofdrace in Monaco

Formule 2Nyck de Vries heeft op imponerende wijze de hoofdrace in Monaco gewonnen. De Formule 2-coureur kwam in een bizarre race als eerste over de streep en doet zeer goede zaken in de stand om het kampioenschap. Leider in de stand, Nicholas Latifi, eindigde namelijk niet in de punten.

De Vries nadert door zijn overwinning Latifi op één puntje. De 24-jarige Fries begon in Monaco vanaf pole position en gaf die eerste plek tijdens de race niet meer uit handen.

De race werd na twintig rondes nog onderbroken door een rode vlag nadat Mick Schumacher een botsing met Tatiana Calderon veroorzaakte, waardoor niemand meer door kon rijden. Voor deze botsing kreeg de Duitser een drive throughstraf.

Na de hervatting kwam de leidende positie van De Vries niet meer in gevaar. Morgen staat de sprintrace op het programma, waarbij de startvolgorde op de kop gaat. De top-8 start in omgekeerde volgorde dus De Vries zal dan als achtste starten. Twee jaar geleden won De Vries ook de sprintrace in Monaco. In de hoofdrace werd hij destijds zevende.

Bekijk hier de rode vlagsituatie: