Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Pech voor Verstappen in derde training, Bottas het snelst

'Alles viel uit'Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan voortijdig moeten afbreken wegens technische problemen. De Nederlander van Red Bull, gisteren nog twee keer de snelste, hoorde rare geluiden, zo meldde hij via de boordradio. ,,Alles viel uit'', aldus Verstappen, die gisteren al was gecrasht.

Nabeschouwing

,,Ik denk dat er iets mis is met de motor, telkens als ik naar de limiet wil, hoor ik een raar geluid'', klonk het verontrustend uit de mond van Verstappen. Verstappens snelste rondje was goed voor de zesde tijd. De snelste rondgang in Bakoe kwam op naam van Mercedes-rijder Valtteri Bottas. De Fin hield landgenoot Kimi Räikkönen (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes) achter zich. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo liet de vierde tijd noteren.

Verstappen was niet de enige met pech. De Duitser Sebastian Vettel had problemen met de koeling van zijn Ferrari en moest de derde training na een half uur afbreken. Vettel miste daardoor een aantal trainingsrondjes voor de kwalificatie die later vandaag plaatsvindt.

Vettel leidt in de WK-stand met twaalf punten voorsprong op Hamilton. Beiden wonnen dit jaar al drie grands prix.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde training

De derde vrije training is voorbij. Helaas voor Max Verstappen blijft het bij P6 en een stilgevallen auto. Bottas was de snelste. Bedankt voor het volgen van dit liveblog.

Code geel voorbij

Door het uitvallen van Verstappen gold er code geel in sector 3. Die is nu opgeheven, de training gaat verder.

Verstappen valt uit

Ai! De Nederlander valt stil. Verstappen meldt over de boordradio dat alles ineens uitviel. Een elektronisch probleem?

De baan op

Verstappen gaat weer naar buiten, op supersofts ditmaal. Hij klaagt echter over de radio dat hij een vreemd geluid hoort uit de motor. Maar dat deert hem kennelijk weinig, want de Limburger rijdt naar P3!

Verstappen naar binnen

Max Verstappen duikt weer even de pits in. Nog een halfuur te gaan, kan de Nederlander zich meten met de toptijden?

Bottas snelste

De top-5 op dit moment:

1. Bottas
2. Raikkonen
3. Perez
4. Ocon
5. Kvyat

P2

Kvyat is nu de snelste, Verstappen voorlopig op P2.

Zachte band

Opnieuw gaat Verstappen de baan op, ditmaal op de zachte band. We zijn benieuwd naar zijn tijd.

Sainz

Tot dusver is Carlos Sainz op super softs de snelste: 1:49.922.

Verstappen

Ah, daar is Max. De Nederlander betreedt de baan op medium banden. Ondertussen valt Palmer stil met een brandende motor.

Druk

En direct duiken vele coureurs de baan op, onder wie de beide Ferrari's en ook Daniel Ricciardo. Verstappen staat nog binnen.

Onderweg

Het groene licht brandt, de derde en laatste vrije training in Bakoe is onderweg!

Bocht 8

Na klachten van enkele coureurs, is bocht 8 van het circuit vannacht aangepast. Het is overigens 26 graden en droog in Bakoe.

Verrast

,,Ik was wel verrast, ja'', sprak Verstappen gisteren na zijn ijzersterke trainingen. ,,Omdat we niet zo heel veel hebben veranderd aan de auto. Natuurlijk brengen we voor elke race wel verbeteringen aan. Maar om dan voor de rest te staan, dat had ik niet verwacht.''

Welkom

Goedemorgen, welkom in dit liveblog van de GP van Azerbeidzjan. We nemen zodadelijk de derde en laatste vrije training in Bakoe onder de loep? Bij de eerste twee trainingen was Max Verstappen tot veler verbazing de snelste. Gaat hij ook vandaag als een kanonskogel over de baan? De training start om 12.00 uur, mis hier niets!

geen oudere berichten