Volledig scherm
Sergio Perez in actie op Monza. © Getty Images

Perez 'heel dicht' bij nieuw contract Force India

Volgens het Formule 1-team Force India is het een kwestie van tijd voor de contractverlenging van de Mexicaan Sergio Perez rond komt. Er moet alleen nog een beetje onderhandeld worden met de vele sponsors van Perez, voordat het officieel is.

Perez wordt al jaren genoemd als mogelijke rijder voor Ferrari, maar dat team houdt maar steeds vast aan Kimi Raikkonen. Mercedes en Red Bull zijn ook voorzien. Daardoor heeft Force India het beste stoeltje voor Perez.

Sponsoren

Chef Otmar Szafnauer, die veel te zeggen heeft bij het Indiaas-Britse team: ,,De vertraging heeft niets met Perez te maken. Het is geen geheim dat hij veel steun heeft van Mexicaanse sponsors sinds hij in de Formule 1 rijdt. De moeilijkheid zit hem erin dat je bijna twee contracten nodig hebt op hetzelfde moment. Met Checo hebben we al een akkoord. Nu nog even met zijn geldschieters afronden'', zo meldt Autosport.

Hoopvol

Over de samenwerking van Perez en Ocon is Szafnauer best hoopvol, ondanks problemen in het verleden. ,,Ze hebben op Monza laten zien dat ze samen kunnen racen. Maar we hebben ze zowel mondeling als op papier laten weten dat ze niet tot het gaatje mogen gaan.''

Dit na een seizoen vol incidenten tussen de teamgenoten, die Force India als team punten kosten.