Volledig scherm
Sergio Pérez. © EPA

Pérez rijdt de komende drie jaar ook voor Racing Point

Sergio Pérez rijdt ook de komende drie jaar in de Formule 1 voor Racing Point, de renstal die de voorbije jaren Force India heette. De 29-jarige Pérez komt sinds 2014 uit voor dit team. De Mexicaan debuteerde in 2011 in de koningsklasse van de autosport bij Sauber en verhuisde na twee jaar naar McLaren.

Pérez eindigde acht keer op het podium, al won hij nog nooit een grand prix. De Mexicaan kwam in zijn tweede seizoen bij Sauber twee keer als tweede over de finish. De Mexicaan reed al meer dan 500 punten bij elkaar in de Formule 1, maar dit seizoen staat de teller pas op 13 punten.

,,Ik werk nu al heel lang met deze groep mensen samen en ze zijn mijn tweede familie geworden", zei 'Checo', zoals zijn bijnaam luidt. ,,Ik geloof dat onze beste periode nog steeds moet komen. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren heel veel podiumplaatsen te vieren."

Pérez vormt ook volgend seizoen met de Canadees Lance Stroll het rijdersduo van Racing Point. De vader van Stroll behoedde de renstal vorig jaar voor een faillissement door mede-eigenaar te worden.