Volledig scherm
© getty

Pirelli blijft bandenleverancier Formule 1

Pirelli blijft de vaste bandenleverancier in de Formule 1. Beide partijen hebben een nieuw contract ondertekend tot eind 2023. De oude verbintenis liep door tot eind 2019.

Pirelli is sinds 2011 verbonden aan de Formule 1. Het concern verving destijds Bridgestone als exclusieve distributeur van de banden voor de Formule 1-bolides.

Naar verluidt was ook het Zuid-Koreaanse merk Hankook in de markt om de banden te gaan leveren aan de koningsklasse van de autosport. De Formule 1-organisatie besloot echter opnieuw voor Pirelli te kiezen.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."