Plotselinge overlijden wedstrijdleider Whiting (66) schokt Formule 1-wereld

videoEen droevig begin van het nieuwe Formule 1-seizoen. In Melbourne is racedirecteur Charlie Whiting (66 jaar) vannacht overleden in zijn slaap. Volgens een officieel statement van de Formule 1 is een longembolie de doodsoorzaak.

Charlie Whiting was een niet weg te denken onderdeel van de koningsklasse van de autosport. De Brit begon zijn Formule 1-carrière in 1977 bij het Hesketh-team om daarna over te stappen naar Brabham. In 1988 verkaste hij naar de FIA en sinds 1997 is hij namens dit orgaan actief als ‘race director’.

,,Met intens verdriet neem ik kennis van het bericht dat Charlie plots is overleden’‘, aldus FIA-president Jean Todt in een reactie. ,,Ik kende Charlie al jaren. Een man die stond voor de ethiek en de spirit van onze fantastische sport.‘’

Ross Brawn, de huidige sporttechnische baas van de FIA, werkte in een ver verleden nog samen met Whiting als monteur. ,,Ik kende Charlie m’n hele raceleven al. We werkten samen, werden vrienden en brachten heel veel tijd met elkaar door bij circuits over de hele wereld. Ik ben verslagen door het nieuws. Dit is een groot verlies voor de sport. Al mijn gedachten gaan uit naar zijn familie.‘’

Volledig scherm
Charlie Whiting. © AFP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.