Volledig scherm
© Getty Images

'Porsche bevestigt serieuze interesse in Formule 1'

Porsche denkt er serieus over na om in 2020, als de nieuwe regelgeving geïntroduceerd kan worden, zijn rentree te maken in de Formule 1. De regels voor de motorleveranciers veranderen dan en de Duitse fabrikant zou vanaf dan een motor willen leveren.

Porsche maakte onlangs bekend te stoppen met de LMP1-klasse van de autosport en rijdt vanaf het seizoen 2019/2020 ook mee in de Formule E. Tegenover Motorsport laat de financieel directeur, Lutz Meschke, weten dat de Formule 1 zeer interessant is. ,,De discussie gaat over het leveren van motoren, niet over een eigen team."

Het plan is dat de motoren vanaf 2020 minder technologie bevatten dan de huidige motoren. Daardoor worden de kosten flink gedrukt. Wel moet de motor een hybridefunctie krijgen en een 'beter' geluid maken dan de huidige generatie motoren.

McLaren

Porsche leverde in de jaren '80 de motoren aan McLaren, al kregen die toen de naam van TAG - net als nu het geval is bij de Renault-motoren van Red Bull. McLaren veroverde twee constructeurskampioenschappen en drie wereldkampioenen. In 1991 keerde Porsche terug bij Footwork, maar dat verliep dramatisch. In de helft van de races wist het team zich niet te kwalificeren en Footwork stapte al snel over naar Cosworth.

Dat laatste merk denkt ook na over een terugkeer in de Formule 1. Cosworth leverde jarenlang motoren aan teams. In 2013 voor het laatst aan de renstal van Marussia.