Volledig scherm
Prins Pieter Christiaan van Oranje (links) en prins Bernhard van Oranje in 2011 op Circuit Park Zandvoort. © ANP

Prins Bernhard nu officieel eigenaar Circuit Zandvoort

Het nieuws gonsde al een tijdje door de Noord-Hollandse duinen, maar nu is het ook officieel: Circuit Zandvoort krijgt een nieuwe eigenaar. Chapman Andretti partners, opgericht door onder anderen prins Bernhard van Oranje, neemt na 27 jaar het stokje over van de huidige directeur en grootaandeelhouder Hans Ernst.

Het bedrijf wordt met de overname eigenaar van Circuit Park Zandvoort. Het gaat dan om de opstallen en het circuit. De nieuwe eigenaren zeggen in een persverklaring de komende jaren op dezelfde voet door te gaan als Ernst.

,,We willen benadrukken in de toekomst het volledige potentieel van het circuit te willen benutten.'' De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

70 procent 
Prins Bernhard racet al jaren op Zandvoort in het Racing Team Holland, samen met onder anderen zijn broer Pieter Christiaan en coureur Jan Lammers. ,,Wat voor anderen het plafond is, is voor Bernhard de basis'', zei diezelfde Lammers in een interview met deze krant. ,,Hij vindt dat de potentie van het circuit voor 70 procent wordt benut. En hij wil naar 100.''