Volledig scherm
© AFP

Racetalenten met F1-ambities kunnen scoren op training

Jonge autocoureurs met Formule 1-ambities kunnen met ingang van het komende seizoen extra punten voor de vereiste superlicentie scoren. Dat kan als deelnemer aan de eerste twee vrije trainingssessies in de aanloop naar een Grand Prix in de koningsklasse van de autosport.

Om te mogen debuteren in de Formule 1 hebben kandidaten minimaal 40 punten nodig om een superlicentie te bemachtigen. Zij moeten in drie jaar tijd in andere raceklassen die score halen. Vanaf 2020 kan dat dus ook in de Formule 1 tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Voor deelname aan de vrije oefensessies in de Formule 1 dient een rijder over minimaal 25 punten op zijn superlicentie (in opbouw) te beschikken. Per Grand Prix kunnen de coureurs volgend jaar één punt toevoegen aan hun totaal, mits ze minimaal 100 kilometer per uur hebben gereden, zonder strafpunten. In drie jaar tijd kunnen de beoogde Formule 1-coureurs op deze manier maximaal 10 punten toevoegen aan hun superlicentiebewijs.

In de nieuwe raceklasse voor vrouwen, W Series, zullen in 2020 ook punten voor de superlicentie te verdienen zijn.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."