Volledig scherm
© Getty Images

Red Bull bevestigt: In 2018 heet het team Aston Martin Red Bull Racing

Aston Martin wordt komend Formule 1-seizoen inderdaad naamsponsor van Red Bull Racing. De geruchten gingen al even, maar de renstal maakt vandaag bekend dat in 2018 gereden wordt onder de naam: Aston Martin Red Bull Racing.

Aston Martin staat sinds 2016 al op de auto en het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo werkt nauw samen met de automaker voor de ontwikkeling van de hypercar genaamd Valkyrie.

Red Bull Racing on Twitter

Driving future innovation. The Team confirms @AstonMartin as title partner from 2018! 👉 https://t.co/SPiMK4QKIC #F1 https://t.co/ijgCC8nbZs

Volgens Red Bull gaat de samenwerking nog verder. In Milton Keynes, waar de renstal is gevestigd, komt een nieuw gebouw waar 110 werknemers van Aston Martin geplaatst worden. Daar wordt verder gewerkt aan de opvolgers van de Valkyrie.

De samenwerking lijkt de opmaat voor de uiteindelijke levering van motoren in 2021. Daarover zegt Andy Palmer, directeur van Aston Martin: ,,We zijn erg geïnteresseerd in de motordiscussie, maar we stappen alleen in de Formule 1 als de omstandigheden juist zijn."

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.