Volledig scherm
Mark Webber (l) en Sebastian Vettel. © epa

Red Bull ontkent vertrek Webber

Red Bull Racing ontkent ten stelligste dat Mark Webber aan het einde van dit seizoen de formule 1-renstal verlaat. 'Het is pure speculatie dat Mark niet voor ons team rijdt in 2014', reageerde de Oostenrijkse renstal woensdag op diverse mediaberichten dat de 36-jarige Australiër zijn contract niet zal verlengen.

Webber was afgelopen zondag de dupe van de eerzucht van zijn teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitse wereldkampioen negeerde in de slotfase van de Grand Prix van Maleisië de teamorder om achter koploper Webber te blijven en rustig de race uit te rijden. De Australiër was woedend over de inhaalactie van Vettel.

Webbers manager Flavio Briatore meldde op de Italiaanse tv dat het niet meer goed komt tussen beide coureurs, maar Red Bull ziet dat anders: 'Vettel en Webber hebben sinds hun eerste seizoen samen in 2009 in totaal 35 races gewonnen en 80 keer op het podium gestaan. In deze succesvolle periode is er heel wat rivaliteit geweest tussen de twee, waarbij ze allebei teamorders hebben genegeerd. Red Bull heeft in die situaties keer op keer de problemen intern opgelost.'

Volledig scherm
© epa