Volledig scherm
Max Verstapppen nog in zijn oude auto. Vanaf volgende week zullen we hem in zijn nieuwe auto kunnen zien. © ANP

Red Bull presenteert volgende week de nieuwe 'RB14'

Red Bull presenteert volgende week maandag 19 februari de nieuwe auto. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zullen in de wagen, RB14 genaamd, gaan rijden in het nieuwe Formule 1-seizoen. Dat liet de renstal op Twitter weten. 

Red Bull Racing on Twitter

https://t.co/cvNc8Tvt3P

Voor Red Bull Racing én Verstappen is het te hopen dat deze auto wél met Mercedes en Ferrari kan strijden om de wereldtitel in de Formule 1. Vorig jaar werd de renstal derde in het wereldkampioenschap. De motor van Renault kwam én power tekort, én ook de betrouwbaarheid liet te wensen over. Max Verstappen kwam vooral in de eerste seizoenshelft meermaals met zijn 'RB13' langs de kant te staan. Het tweede deel van het seizoen verging het de renstal een stuk beter en volgden er onder meer twee grandprixzeges voor Verstappen (Maleisië en Mexico).

Met 19 februari is Red Bull een van de eerste renstallen die de auto voor komend seizoen presenteert. Komende donderdag volgt Williams, waarna volgende week dinsdag Sauber en Renault volgen. De twee grootste concurrenten voor Verstappen en Ricciardo, Ferrari en Mercedes, volgen op 22 februari.

De eerste testsessie met de nieuwe wagens begint op 26 februari op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images