Red Bull zwaait Renault uit

Hoewel de samenwerking de laatste jaren allesbehalve vlekkeloos verliep, heeft het Formule 1-team van Red Bull toch op een mooie manier afscheid genomen van motorleverancier Renault.

'Au revoir mes amis' (tot ziens, vrienden) schreef Red Bull na de Grote Prijs van Abu Dhabi op Twitter. 'Bedankt voor de mooie tijden. Merci!''

Red Bull debuteerde met motoren van Ferrari in de Formule 1, maar stapte in 2007 over naar Renault. Met de Franse krachtbronnen in de auto veroverde de Oostenrijkse renstal met Sebastian Vettel achter het stuur vier keer op rij de wereldtitel (2010, 2011, 2012 en 2013). De laatste jaren bekoelde de liefde. De Renault-motoren konden niet op tegen de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. Regelmatig stonden Max Verstappen en Daniel Ricciardo met een geplofte motor langs de kant. Een breuk bleek onvermijdelijk. Vanaf volgend jaar rijdt Verstappen met een Honda-motor in zijn bolide.

Op Twitter somt Red Bull nog eens de resultaten van twaalf jaar met Renault op. ‘59 overwinningen, 60 polepositions, 160 podiumplaatsen, 8 wereldtitels en 12 jaar. Vandaag eindigt een lange en succesvolle samenwerking met Renault.’

Bij Verstappen was geen sprake van melancholie. Hij liet duidelijk doorschemeren blij te zijn dat hij verlost is van de Franse motoren die hem zo vaak in de steek lieten.

Max Verstappen viert feest met Red Bull.
Volledig scherm
Max Verstappen viert feest met Red Bull. © Getty Images
Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images