Pool via REUTERS
Volledig scherm
© Pool via REUTERS

Regen schiet Verstappen in slotfase te hulp: alsnog tweede achter jubilerende Hamilton

Spectaculair slot in RuslandZijn voortvarende opmars van achteruit stopte halverwege, maar daar kwam de regen als redding. In een chaotische slotfase waarin Lando Norris gokte en verloor, belandde Max Verstappen achter winnaar Lewis Hamilton nog op het podium. Zo verloor hij de leiding in het WK, maar beperkte hij dan toch de schade.

18 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  PS Max startte zonder te hoge verwachtingen, door de opgelegde straf, en leverde een topprestatie die niet werd verwacht. Hamilton stond zo ook minder onder concurrentiedruk van Max. Beiden reden vlekkeloos en eindigden op plaats 1 en 2. En stonden relaxed naast elkaar op het erepodium: tevreden met het resultaat. Moraal van dit verhaal: zelfs topsporters als Max Verstappen en Lewis Hamilton presteren minder onder te hoge prestatiedruk en/of opgeklopte sfeertjes door publiek en media.
 • René Schellevis

  1 maand geleden
  Gelukkig viel het nu eens de kant van Red Bull op. Jaap, de discussie beste coureur kunnen we hier weer gaan voeren. Mercedes beste auto. Russell stuurde dat ding ook soeverein naar P1 in Bahrein als Mercedes niet expres die pit stop had verziekt. Kan Hamilton rijden ? Ja. Beste coureur ? Nee.
 • Jansen

  1 maand geleden
  Mooie race, hopelijk gebeurd er vaker meer dan een optocht met Mercedes of red bull vooraan. Waarschijnlijk keert dan ook de interesse buiten Nederland terug, lijkt me positief voor de sport. Toch sneu voor norris want die heeft samen met ricciardo wel mijn gun factor.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Ik volg de F1 maar zijdelings, een beetje koppensnellen, meer niet. Leuk om te zien dat Max hier een lange neus maakt naar zowel Mercedes als de racebond. Gefeliciteerd aan Max en natuurlijk voor de liefhebbers!
 • Roy Alphenaar

  1 maand geleden
  @HHoving.Wat heeft ie dan gewonnen.Weet u meer.Met af en toe een Gp tje winnen ben je nog geen 7 voudig kampioen.En dat geneuzel over die auto's weten we nu ook wel.