Volledig scherm
Daniel Ricciardo. © REUTERS

Ricciardo dicht bij contractverlenging met Red Bull

Daniel Ricciardo is dichtbij een nieuwe deal met Red Bull. Zowel de Australische Formule 1-coureur als topman Helmut Marko van het Oostenrijkse raceteam meldde dat een akkoord over contractverlenging in de maak is. ,,Het is nog niet gedaan, maar binnenkort zal het wel rondkomen'', zei de teamgenoot van Max Verstappen tegen Autosport. Volgens Marko gaat het om het uitwerken van details.

Ricciardo heeft de boot lang afgehouden. Zijn contract bij Red Bull loopt na dit seizoen af, maar hij wilde niet al vroeg in het seizoen onderhandelen met de renstal. Zeges in China en Monaco sterkten de gedachte dat een overstap naar de absolute topteams Mercedes of Ferrari mogelijk was.

Volgens Marko heeft Ricciardo ingezien dat er niet veel alternatieven zijn. Mercedes en Ferrari hebben met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel al een kopman en Ricciardo is niet in beeld een van die twee op te volgen, aldus Marko. McLaren is wel een optie, maar dat team heeft al jaren niets gewonnen. Ook Renault is mogelijk. ,,Maar Renault kan niet het salaris bieden dat Daniel in zijn hoofd heeft.''

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.