Volledig scherm
De Renault RS19 © RenaultF1

Ricciardo en Hülkenberg onthullen nieuwe Renault

Renault heeft voor dit Formule 1-seizoen een ijzersterke rijderscombinatie met nieuwkomer Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg.  ‘The hottest lineup of F1', aldus Renault zelf. Vandaag presenteerde de nummer vier van afgelopen jaar de nieuwe wagen, de RS19.

Ricciardo maakte afgelopen zomer bekend over te stappen van Red Bull naar Renault. Om de oude teamgenoot van Max Verstappen binnen te halen heeft Renault een forse som geld betaald. Het toont de ambities van de renstal. Het Franse team heeft al aangegeven dat ze dit jaar nog niet voor de wereldtitel kunnen vechten, maar het aantrekken van Ricciardo moet gezien worden als een investering in de toekomst.

Om dat te bewerkstelligen heeft Renault de oude motor helemaal overboord gegooid en zich gefocust op een volledig nieuwe motor. Daarmee hoopt Renault het gat met Ferrari en Mercedes te dichten en gelooft het dat ze Honda, de nieuwe motor voor Red Bull, achter zich kunnen laten.

Ricciardo is in elk geval zijn gevoel voor humor niet verloren in de winter. Op de vraag van teambaas Cyril Abiteboul waarom hij naar Renault is gegaan, antwoordt de Australiër: ,,Bonjour, je m’appelle Daniel. Ik wilde gewoon Frans leren.”

Belangrijke data:

13 februari: Presentatie Red Bull
13 februari: Presentatie Mercedes
13 februari: Presentatie Racing Point
14 februari: Presentatie McLaren
15 februari: Presentatie Ferrari
18 februari: Presentatie Alfa Romeo
18-21 februari: Testdagen
26 februari - 1 maart: Testdagen
17 maart: Grand Prix van Australië