Volledig scherm
Daniel Ricciardo. © EPA

Ricciardo hangt miljoenenclaim boven het hoofd

De voormalig manager van Daniel Ricciardo heeft de Formule 1-coureur voor de rechter gedaagd. Hij wil ruim tien miljoen euro van hem zien. 

De reden dat Glenn Beavis Ricciardo een rechtszaak aanspant, is dat de Australiër geen commissies heeft betaald die hij verschuldigd zou zijn voor zijn nieuwe contract met Renault. Ricciardo verliet Red Bull afgelopen zomer voor de Franse renstal. 

Hij stapte niet alleen over van Formule 1-team, maar ook van management. Beavis beweert dat hij jaarlijks een standaardbedrag van dik twee ton zou ontvangen en daarbovenop nog twintig procent commissies van elke nieuwe deal die Ricciardo zou sluiten, waaronder de overstap naar Renault valt. Die flinke smak geld wil de manager nog allemaal zien.

Het kamp van de Australiër ontkent de claim van Beavis. Wordt vervolgd.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.