Volledig scherm
© AP

Ricciardo krijgt dubbele tijdstraf na inhaalactie in slotronde van de race

Daniel Ricciardo is drie uur na de Grand Prix van Frankrijk hard gestraft voor een inhaalactie in de slotronde van de race. De stewards oordeelden dat de coureur van Renault twee fouten had gemaakt en dat levert hem twee keer een tijdstraf van vijf seconden op.

Ricciardo krijgt de eerste straf, omdat hij buiten de baan kwam en daarna Lando Norris hinderde bij het terugkomen. De tweede straf is omdat hij Kimi Räikkönen inhaalde, terwijl hij met vier wielen buiten de lijnen kwam.

,,Ik heb er geen spijt van. Ik heb het geprobeerd”, schrijft Ricciardo op Twitter. ,,Ik doe liever dat dan dat ik alleen maar toekijk. Ik loop het gevaar dat ik een scheldpartij begin op Twitter, maar ik laat het. Ik hoop dat iedereen plezier heeft gehad. Iemand moest voor spektakel zorgen”

De Australiër valt door de twee straffen terug van de zevende plek naar de elfde plek. Red Bull-coureur Pierre Gasly eindigt daardoor toch nog in de punten. Kimi Räikkönen eindigt als zevende, Lando Norris pakt de achtste plek en Nico Hulkenberg wordt negende.

Bekijk hier de actie van Ricciardo: