Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Ricciardo krijgt gridstraf en verbeterde motor in Italië, Verstappen wacht af

Daniel Ricciardo begint het komende Grand Prix-weekeinde in Italië met een verbeterde Renault-motor. De teamgenoot van Max Verstappen incasseert daardoor wel een gridstraf waardoor hij op Monza achteraan zal moeten starten.

Mocht de nieuwe motor een gewenste prestatieverbetering opleveren, dan zal Verstappen waarschijnlijk later in het weekend ook overstappen naar de nieuwe motor.

Renault zelf heeft aangegeven de nieuwe motor, de zogenaamde C-spec, niet te gebruiken, omdat het deze nog niet betrouwbaar genoeg acht.

,,Mocht er enige prestatieverbetering zijn, en daar lijkt het wel op met dank aan onze brandstofleverancier, dan willen wij het risico wel nemen", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. ,,Als het er bij Daniel goed uitziet, dan krijgt Max de motor ook op zaterdag." Volgens Horner moeten beide coureurs sowieso een nieuwe motor krijgen, het is voor Verstappen dus enkel de vraag of hij de snellere, maar onbetrouwbaardere versie krijgt of dat hij de oudere versie, met oude onderdelen krijgt. Dat laatste kan betekenen dat hij geen gridstraf hoeft te incasseren, zo geeft Horner aan bij Sky Sports.

Twee weken na Monza staat de Grand Prix van Singapore op het programma. Op het stratencircuit in Azië denkt Red Bull een gooi te kunnen doen naar de overwinning, dus het wil daar zeker geen gridstraf incasseren.

Bekijk hieronder de samenvatting van de Grand Prix van België: