Volledig scherm
© Getty Images

Ricciardo sloeg gat in muur: ‘Het lag weer aan de motor’

Daniel Ricciardo had vandaag in de Grand Prix van de Verenigde Staten om de overwinning kunnen vechten, maar zijn Renault-motor hield er andermaal mee op. Volgens Christian Horner moet de Australiër een hartig woordje met zijn toekomstig werkgever spreken.

,,Hij heeft met zijn vuist door de muur van zijn kleedkamer geslagen”, vertelt Red Bull-teambaas aan Sky Sports. ,,Ik heb enorm veel medelijden met hem. Het is hetzelfde probleem met de motor als in Bahrein. Ik weet zeker dat hij een woordje gaat spreken met zijn toekomstige werkgever. Het is enorm frustrerend om hem telkens in de race te verliezen.”

,,Hij geeft ons team op geen enkele manier de schuld”, gaat Horner verder. Hij weet dat we er alles aan doen. Hopelijk hebben we nog genoeg onderdelen, om volgende week geen gridstraf te incasseren. We kunnen goed voor de dag komen in Mexico. We hadden vorig jaar een sterke overwinning, met een dominante Verstappen. Op de hoogte van Mexico-Stad hebben de motoren het lastiger, waardoor de verschillen kleiner worden. Daardoor hebben we meer kans in de kwalificatie en we hebben een goede auto voor de race.”

Ricciardo verlaat aan het einde van dit seizoen Red Bull, nadat hij deze zomer een meerjarig contract bij Renault heeft getekend.