Volledig scherm
Leclerc houdt de bal hoog. © AD

Rustig een balletje trappen, dat kan Leclerc straks vergeten

BlogOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.

Door Arjan Schouten

Geen mooiere paddock in de Formule 1 om eens een wandelingetje te maken dan die in Abu Dhabi. Je komt er altijd wel iets opzienbarends tegen. Mooie vrouwen, ja, dat ook. De contrasten tussen het oosten en het westen. Enorme jachten met feestende lui, die de race de race laten. Sjeiks. Emirs. Een prins zelfs, die van Spanje. Een topwielrenner: Mark Cavendish. Celebs genoeg, zoals Spice Girls Gerri Halliwell. Maar het mooiste trof ik helemaal achterin de paddock aan, achter Team Villa 17. Die van Sauber. Aan de waterkant stond Charles Leclerc lekker een balletje te trappen met zijn engineer. Beetje hooghouden, hakjes, een paar hoogstandjes, dat werk. Volledig relaxt, een half uur voor die voor hem prima kwalificatie. Zonder fans in de buurt, zonder handtekeningenjagers, die allemaal rond de villa’s van Mercedes, Ferrari en Red Bull zwerven. Als een verdwaalde Formule 2-coureur, zo werd hij met rust gelaten. Ik gaf hem een compliment door hem te vertellen hoe multigetalenteerd hij toch is. Pardoes schoot hij bijna de bal in de jachthaven en corrigeerde hij me. ,,O nee, nee. Ik ben véél beter in racen.‘’, zo reageerde hij, lachend.

Quote

Je komt er altijd wel iets opzienba­rends tegen. Mooie vrouwen, ja, dat ook.

Arjan Schouten, Verslaggever AD
Volledig scherm
Leclerc © AD

Maar goed ook, want die kwaliteiten moet hij volgend jaar toch voornamelijk aan zien te boren, als hij Sauber verruilt voor Ferrari. In voetbal vergelijkbaar met een overstap van RKC Waalwijk naar Real Madrid.

Daar geeft niemand er om of hij een aimabel persoon is. En al helemaal niet of hij een beetje een balletje kan trappen. Sterker nog, zo anoniem hooghouden ergens in het vergeten hoekje van de paddock kan hij na deze laatste GP namens Sauber definitief op zijn buik schrijven. Volgend jaar is alles anders, als hij een rode polo aan heeft en er een steigerend paardje op zijn bolide staat.

Luister hier naar de F1-podcast Pitstop: