Volledig scherm
© epa

Rustige tweede training Verstappen, Hamilton de snelste

Max Verstappen heeft de derde tijd genoteerd in de tweede vrije training van de Grand Prix van Frankrijk. In een sessie die voor de Nederlander rustig verliep na het technische euvel van eerder vandaag, kwam hij tot een tijd van 1.33.271.

Nabeschouwing

Met die tijd was Verstappen nipt sneller dan in de ochtend (1.33,331). Lewis Hamilton was 0,732 sneller dan de Nederlander, die ook nog zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich moest dulden. De Mercedes-coureur kwam tot 1.32,539 en was daarmee iets langzamer dan in de eerste training.

Halverwege werd de sessie kort onderbroken toen Sergio Perez de controle over zijn Force India verloor en daarbij een band verloor. De wedstrijdleiding besloot code rood af te geven, waardoor iedereen zijn training kort moest afbreken.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Geblokte vlag

Na een tweede vrije training die halverwege kort werd onderbroken door een rode vlag, is Hamilton de snelste in een tijd van 1.32.539. Verstappen zijn sessie verliep in ieder geval iets plezieriger dan eerder vandaag: 1.33.271,

Daar gaat Fernando Alonso! Hij wilde nog een ronde kwalificatiesimulatie doen maar zet hem vervolgens achterstevoren neer. Geel in de eerste twee sectoren, dus de training zit er nu wel op voor de mannen. Alonso kan de McLaren gelukkig wel nog terugrijden naar de pits.

Met nog 3 minuten te gaan draait Perez dan toch weer de baan op. Hij doet een teststart en probeert nog even twee rondes te rijden.

Gele vlaggen

Aan de training van Brendon Hartley is naar alle waarschijnlijkheid een einde gekomen. Hij parkeert zijn wagen op een toch niet al te handige plaats, en dus hebben we een virtual safety car.

Lance Stroll uit over de boordradio zijn ongenoegen. ,,Geef me feedback'', roept hij tegen zijn teamleiding.

De mannen van Haas zijn bezig aan een goede vrije training. Ze blijven uit de problemen en staan met hun tijden toch maar keurig samen achter de topteams.

Het regent even geen snelle rondes meer op Paul Ricard. Dit komt mede omdat de coureurs bezig zijn aan hun racesimulaties, wat betekent dat ze niet elke ronde volledig op de limiet rijden van de banden. Verstappen en Ricciardo doen dit overigens allebei op de supersofts, met de rode wang.

Waar de sectortijden in het eerste gedeelte van de training nog goed verdeeld waren onder de topteams, is het nu enkel Hamilton wat de klok slaat.

Werkzaamheden aan de McLaren van Alonso. De Spanjaard wacht rustig af in de hoop dat hij nog wat rondes af kan werken deze sessie.

De Force India waarmee Perez crashte wordt inmiddels met de takelwagen binnengereden. De mensen van het team dekken natuurlijk meteen de auto af, want je moet er niet aan denken dat de concurrentie of de media extra informatie krijgen.

Ricciardo en Hamilton zijn beiden bezig aan een langere run op de ultrasofts. De verwachting is dat de rest van de coureurs dit zo ook gaan doen.

Bottas niet blij

Problemen in het Mercedes-kamp bij Bottas. Het blijkt dat hij problemen heeft met de koeling van zijn wagen, waardoor de hele vloer uit zijn auto gehaald moet worden.

De Fin is niet blij met de situatie en loopt kwaad weg. Niki Lauda vangt hem op.

Hamilton doet een flinke hap uit de eerste tijd van Ricciardo: 1.32.539. Dat is nog altijd niet in de buurt van zijn 1,32,231 van eerder vandaag. Verstappen staat inmiddels derde, nipt achter Ricciardo.

Daar gaan we weer. Räikkönen en Hamilton willen er snel bij zijn en zetten hun training als eersten voort.

De wedstrijdleiding geeft aan dat de trainingssessie binnen nu en twee minuten hervat gaat worden.

Alle coureurs die momenteel op de baan waren, waren inmiddels begonnen aan het simuleren van hun kwalificatieruns. Dat wordt nu dus onmogelijk gemaakt. De roze wagen van Perez wordt ondertussen van de baan getakeld.

Het gaat om het linker achterwiel bij Perez. De Force India-rijder rijdt over de kerbs en raakt de controle over zijn auto kwijt. Gelukkig was er niemand echt in de buurt, dus hebben we alleen materiële schade.

Code rood

Sergio Perez crasht en verliest daarbij een band. Dat kan normaliter niet gebeuren en is bovendien erg gevaarlijk. De wedstrijdleiding geeft code rood af, dus niemand mag meer een tijd neerzetten.

Daar is ineens Daniel Ricciardo! 1.33.243 voor de Australiër, de beste tijd tot nu toe.

Vettel is bezig aan zijn eerste run op de ultrasofts. Hij pakt door de switch van banden meteen een seconde: 1.33.689.

laad oudere berichten