Sensatie! Verstappen pakt ten koste van Hamilton wereldtitel na waanzinnig slot in Abu Dhabi

SamenvattingMet Max Verstappen heeft Nederland voor het eerst een wereldkampioen Formule 1. De Limburger was in Abu Dhabi 57 rondes lang niet opgewassen tegen Lewis Hamilton, maar wist de Britse recordkampioen na een safetycar in de slotronde alsnog voorbij te steken. Zo eindigde een verhit WK met veel controverse, want reken maar dat Mercedes deze uitslag aan gaat vechten. 

173 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  5 maanden geleden
  @mevrouw Meer U bevindt zich hier op een site voor sportliefhebbers onder een artikel over de F1. Velen hebben vanaf maart een uitzinnig seizoen meebeleefd. Nooit eerder (ik volg F1 sinds de 60ths: dankzij mijn 3 sportminded broers waarmee ik opgroeide) werd het kampioenschap beslist in de laatste meters na een controversiele safetycar-fase. De ontlading van 2 kampen treft u aan in de pers. Jammer dat u er niets van begrijpt want dan kunt u niets meebeleven. Er zijn ook sites voor uw onbegrip.
 • Hanneke Meer

  5 maanden geleden
  @Marc Kuiper. Misschien juist doordat ik totaal niet op de hoogte was van die dwaze spelregels zag ik iets heel oneerlijks gebeuren. Uit het zicht van de wedstrijd is er plotseling een crash waar blijkbaar alle fans op hoopten om nog te kunnen winnen (is op zich al unfair). Dan zie ik Hamilton zijn opgebouwde voorsprong gedurende vijftigtal rondes verdwijnen (sneller) als sneeuw voor de zon en ook nog eens deelnemers waar hij wel last van had zo laten passeren? Mijn idee hoe mag dit allemaal?
 • Marc Kuiper

  5 maanden geleden
  @ Hanneke als je er niets van begrijpt kan je je er misschien beter niet mee bemoeien. Maar ik zal het je één keer uitleggen: Hamilton had ook naar binnen kunnen gaan voor nieuwe banden maar heeft dat niet gedaan. Misschien dacht zijn team dat dat niet nodig was, en dat bleek de verkeerde beslissing. Lotus heeft dus volkomen gelijk in wat hij zegt, maar Max moest Hamilton nog wel even inhalen. En ja, dat is makkelijker op nieuwe banden. Niets mis mee dus.
 • Hanneke Meer

  5 maanden geleden
  @Lotus. Dus elk ongeluk in de voorlaatste ronde kan de wedstrijd totaal veranderen. Er was ineens een eenzijdige crash?Je zou er nog achterdochtig van worden. Een keer gekeken en nooit weer. In mijn ogen een oneerlijke sport en het lijkt erop dat eerdere beslissingen recht getrokken moesten worden. Anders zou Verstappen toch niet door zoveel mensen de terechte winnaar genoemd worden? Voor Hamilton geen geluk bij een ongeluk, maar ongeluk bij een geluk voor Verstappen.
 • Ruud Janssen

  5 maanden geleden
  Al met al was het een geweldig seizoen en promotie van de F1 door twee geweldige coureurs die voor elkaar niet onder doen. Op naar volgend seizoen! Hopelijk wordt het net zo spannend. Ik ben benieuwd of Russel zich ook in de strijd gaat mengen.