Volledig scherm
Max Verstappen tijdens de training dit jaar op het populairste circuit van de kalender: Silverstone © AFP

Silverstone het meest geliefd bij F1-fans, Monaco scoort beroerd

De Britse GP op Silverstone is het populairst bij de Formule 1-fans. Dat blijkt uit een online enquête in opdracht van de F1. Het Canadese circuit Gilles Villeneuve kan de raceliefhebber het minst bekoren.

Fans hechten bij een circuit vooral waarde aan de onvoorspelbaarheid, zo blijkt uit onderzoek. Hoe het favoriete team of de favoriete coureur scoort op een track, vinden de supporters van minder belang. Wat dat betreft is het niet gek dat het smalle stratencircuit in Monaco geen hoge ogen gooit. Na de Canadese GP is de race, waar het zeer lastig inhalen is, in het glamoureuze Monte Carlo het minst populair. Slechts 31 procent van de ondervraagden waardeert het stratencircuit als ‘uitstekend’ of ‘goed’. 

Volledig scherm
Het stratencircuit in Monaco mag iconisch zijn, bij de fans is de track niet populair. © EPA

Silverstone, de meest geliefde baan, scoort in die categorie bijzonder goed (96 procent). Oostenrijk en Azerbeidzjan kunnen met een tweede en derde plek op het populariteitslijstje ook dik tevreden zijn. In dit deel van het onderzoek zijn overigens alleen de circuits uit de eerste seizoenshelft meegenomen (10 van de 21).

Over het geheel komt de Russische GP komt er niet al te best af. Als er één race van de racekalender gehaald moet worden, dan kiezen de fans het vaakst - één op de vier - voor de race in Sotsji. Daarna volgt Monaco. Slechts 26 procent van de ondervraagden zou de kalender houden zoals die is.

Desondanks blijken de fans bovendien erg tevreden, vooral over de vooruitgang die de sport boekt. Tweederde is van mening dat Formule 1 de laatste twee jaar aantrekkelijker is geworden, dat de tv-uitzendingen zijn verbeterd en dat de sport momenteel in goede handen is. 

Hieronder vind je de samenvatting van de Belgische GP van zondag.