Volledig scherm
© EPA

Start Formule 1-seizoen nog verder weg: GP van Canada gaat niet door

De start van het Formule 1-seizoen komt voorlopig nog niet in zicht. De Grand Prix van Canada, die op 14 juni gehouden zou worden, wordt geannuleerd. 

De eerstvolgende Grand Prix zou twee weken later in Frankrijk zijn, maar ook dat is momenteel een groot vraagteken. In Oostenrijk groeit daarentegen de hoop dat daar een race verreden kan worden. De maatregelen tegen het coronavirus worden inmiddels versoepeld en op 5 juli zou de Grand Prix dan verreden kunnen worden. Er wordt zelfs gesproken van een dubbele race op de Red Bull Ring, waar Max Verstappen vorig jaar zegevierde.

,,Op dit moment is het cruciaal dat al onze energie wordt verzameld om deze situatie met corona te doorstaan. En we verwelkomen de Formule 1 graag weer met open armen op het Circuit Gilles Villeneuve als dat weer veilig kan’’, zo laat Francois Dumontier, baas van de Canadese GP weten. 

,,We reizen altijd met veel plezier naar de geweldige stad Montréal, maar nu moeten we daar wat langer op wachten’’, zo houdt Liberty-topman Chase Carey hoop. ,,We maken er een mooie show van als we ergens later dit jaar nog terugkomen in Canada.”

Eerder werden de Grands Prix van Australië, Bahrein, Vietnam, China, Zandvoort, Spanje en Azerbeidzjan al voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Daarnaast werd door Monaco zelf de stekker getrokken uit de race aldaar, die op 24 mei zou plaatsvinden. Wordt Frankrijk dan de eerste, op 28 juni? De Grand Prix valt samen met de Grand Départ van de Tour de France in Nice, eveneens dus in Zuid-Frankrijk. Veel zal dus ook afhangen van wat er met de Tour gebeurt.

Bekijk onze video's over het coronavirus in de sport:

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."