Volledig scherm
© AFP

Sterke start Mercedes in Canada, Verstappen vierde na rustige training

Vrije training 1Max Verstappen is in een rustige eerste vrije training bij de GP van Canada tot de vierde tijd gekomen. De Nederlander herhaalt dus niet zijn knappe prestatie van vorig jaar, toen hij in alle trainingssessies de snelste was. Lewis Hamilton was vanmiddag de snelste in 1.12,767.

Volledig scherm
Vrije training 1 © AD

Verstappen begon de training met een reeks tijdsverbeteringen in elkaar opvolgende rondes. Dat de beide Mercedessen al gauw een kleine seconde sneller waren dan de Nederlander kwam niet als een verrassing, omdat zij hun tijden reden op de zachte band. Verstappen maakte de gehele training gebruik van de mediums. Ook Charles Leclerc was nipt sneller.

Verder was het een training uit het boekje op het stoffige Circuit Gilles Villeneuve. De coureurs reden hun rondes om het team van de nodige informatie te voorzien. Echt veel gebeurde er dan ook niet, op de crash van Antonio Giovinazzi na. De Italiaan ging iets te hard over de kerbstones en belandde achterstevoren in de muur.

Volledig scherm
© AFP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.