Volledig scherm
Sebastian Vettel. © AFP

Straf dreigt voor Vettel na missen volkslied

Voor de toch al zo geplaagde Sebastian Vettel dreigt ook nog eens een gridstraf in de Formule 1. De Duitse Formule 1-coureur van Ferrari was zondag nergens te bekennen toen kort voor de Grote Prijs van Japan het volkslied werd gespeeld. 

Dat leverde Vettel een waarschuwing op, zijn tweede van dit seizoen. Bij drie waarschuwingen moet een coureur bij de volgende race tien plaatsen naar achteren op de startopstelling.

Vettel had andere zaken aan zijn hoofd toen de coureurs zich vooraan de startgrid moesten melden voor wat plichtplegingen, zoals het volkslied. Kort voor de start ontdekten de monteurs van Ferrari een probleem met een bougie van de bolide van Vettel. Het probleem bleek niet te verhelpen en de Duitser moest al na vijf rondes zijn kapotte Ferrari in de pits parkeren.

De viervoudig wereldkampioen raakte daardoor verder achterop in de strijd om de wereldtitel. Hij heeft nu 59 punten achterstand op Lewis Hamilton, de Britse winnaar op Suzuka. Er zijn nog vier races te gaan in de Formule 1.