Volledig scherm
Eric Boullier © Getty Images

Teambaas Boullier na teleurstellende prestaties weg bij McLaren

Eric Boullier is niet langer de teambaas van McLaren. De Fransman, die onder vuur lag wegens teleurstellende prestaties, heeft volgens de Britse renstal zijn ontslag ingediend. 

McLaren speelt ook dit seizoen geen rol in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso staat achtste in de WK-stand, de Belg Stoffel Vandoorne zestiende. Een vijfde plaats van Alonso in de openingsrace in Australië is de beste uitslag tot dusverre.

Het vertrek van Boullier lijkt onderdeel te zijn van een 'herstructurering' van de teamleiding. Gil de Ferran, een oud-winnaar van de Indy 500, bekleedt een nieuwe rol als sportdirecteur. Andrea Stella is aangesteld als performance directeur. 

,,Iedereen binnen McLaren, vooral onze loyale fans, hadden dit jaar meer verwacht van de nieuwe wagen, de MCL33", zegt McLarens hoogste baas Zak Brown. ,,Dit is niet de fout van de honderden hardwerkende mannen en vrouwen binnen McLaren. De oorzaken zijn systematisch en structureel, en vereisen grote veranderingen van binnenuit. Met deze aankondiging zetten we de eerste stap op de weg naar herstel."

Boullier bedankt op zijn beurt het "briljante team" voor de afgelopen vier jaar en erkent ,,dat de tijd gekomen is om een stap opzij te zetten.''

McLaren slaagt er al jaren niet in om de oude successen te doen herleven. Het team werd vorig jaar slechts negende in het kampioenschap voor constructeurs. Na de wissel van Honda-motors naar Renault werden de prestaties nauwelijks beter en kwam Boullier steeds meer onder vuur te liggen.