Volledig scherm
© EPA

Titel nog verder weg voor Vettel: 'Lewis had niet verwacht tien punten uit te lopen'

Sebastian Vettel hoopte in Singapore terug te komen in de titelstrijd, maar zag zijn gat met Lewis Hamilton groeien van 30 naar 40 punten na opnieuw een teleurstellende Grand Prix.

Vettel leek nog heel even de aanval op Hamilton te kunnen openen, maar een foutieve pitstop zorgde er andermaal voor dat een tactische keuze Ferrari dwars zat. In dit geval kon Max Verstappen profiteren en de tweede plek van Vettel overnemen. ,,Ik zal het team altijd verdedigen. De beslissingen die we namen, om agressief voor de dag te komen, waren om de race te winnen. Als het lukt is het fantastisch. We hadden dit weekend een goede wagen, maar gisteren (tijdens de kwalificatie) hebben we er niet alles uitgehaald."

,,Lewis zei nog dat hij niet had verwacht dat hij tien punten zou uitlopen, en wij hadden niet verwacht dat we er tien zouden verliezen", vertelt Vettel na afloop van de race.

,,Ik had nooit verwacht dat wij met een grote voorsprong de snelste auto zouden hebben. Ik weet dat we een goede auto hebben. De snelheid is er, maar vandaag waren we net wat langzamer. Het is echter moeilijk om nu gelijk conclusies te trekken."

Met nog zes races te gaan, lijkt het er sterk op dat Hamilton de wereldtitel gaat prolongeren. Tenzij Vettel nog een spetterend seizoensslot kent en de Brit wat tegenslagen. ,,Ik denk niet dat er circuits aankomen waar we bang voor moeten zijn."

Volledig scherm
© EPA