Volledig scherm
© BSR Agency

Toch geen protest Ferrari tegen tijdstraf Vettel

Ferrari protesteert toch niet tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg tijdens de Grand Prix van Canada. De Scuderia was dat eerder wel van plan, maar heeft de klacht bij de wereldautosportbond FIA nu alsnog ingetrokken.

Vettel kreeg afgelopen zondag een tijdstraf van vijf seconden toen hij een bocht miste, over het gras gleed en Lewis Hamilton hinderde toen hij terug de baan opkwam. De Duitser was woedend over de straf en ook in een groot deel van de autosportwereld werd met ongeloof gereageerd.

Door de tijdstraf werd Vettel, die als eerste over de streep kwam in Montreal, als tweede geklasseerd. 

Tegenover de BBC laat Ferrari weten dat het ‘nog steeds bezig is met het verzamelen van bewijs rondom het incident.’ Officieel kan er geen klacht ingediend worden bij de FIA tegen een sanctie die tijdens de race is opgelegd. Er is echter een clausule in de reglementen van de FIA die nog hoop biedt. Als er genoeg nieuw bewijs komt, mag er een herziening worden aangevraagd binnen 14 dagen na het incident. 

Bekijk hieronder het moment waarvoor Vettel bestraft werd:

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.