Toch nog gridstraf en puntenaftrek voor Verstappen na uitwijkmanoeuvre?

Hoorzitting in DohaFormule 1-renstal Mercedes van Lewis Hamilton kan vanmiddag om 15.00 uur in een hoorzitting in Doha het protest toelichten dat het team heeft ingediend tegen de wedstrijdleiding bij de Grote Prijs van Brazilië. Mercedes vecht het besluit aan van de stewards om een manoeuvre van Max Verstappen niet te bestraffen.

170 reacties

 • frans vlemmix

  2 maanden geleden
  Natuurlijk was Verstappen fout. Dit is geen laat uitremmen maar TE Laat uitremmen waardoor je de bocht niet houd en de ander dus forceert om uit te wijken. Ik ben zeker geen Hamilton fan maar dit verdient gewoon een straf. Helaas hadden ze dat wel meteen moeten doen want als ze nu 5 seconden geven kost dat ineens een plaats en hadden ze het tijdens de wedstrijd gedaan dan waarschijnlijk niet.
 • Mink v.d. Meer

  2 maanden geleden
  Misschien moet Max eens normaal gaan rijden. Zonder oogkleppen.
 • jacqueline Schijver

  2 maanden geleden
  Als Max alsnog een straf krijgt kijk ik nooit meer naar de F 1 en blijkt wat ik altijd al gedacht heb ....Mercedes en FIA zijn 4 handen op één buik en doen er alles aan om Lewis te laten winnen ! Wat Hamilton op Silverstone flikte is veel erger dan deze aktie !
 • a.j. Hulst

  2 maanden geleden
  De rijders scharen zich achter Verstappen. Dat hoéven ze niet uit te spreken maar ze doen het wel! Er zit er vast wel eentje tussen die zondag welwillend een 'stuurfoutje' maakt, tegen Hamilton opstuurt, dag Lewis! en die hele corrupte kliek van Mercedes erbij! Het is dus wel duidelijk wat Lewis en Mercedes voor de collega's en andere teams betekenen. Niemand is Silverstone en de belachelijke stuuractie van Hamilton vergeten in een 'gat' die er gewoonweg niet was. Ook de collega's niet...
 • Visser

  2 maanden geleden
  Bij Mercedes doen ze er echt alles aan om Hamilton kampioen te maken, en trekken alles uit de kast om Max in diskrediet te brengen, word de Formule 1 gesponsord door Mercedes ?
 1. FIA: Aanhoudende discussies over uitslag in Abu Dhabi schaden het imago van het kampioenschap

  FIA: Aanhouden­de discussies over uitslag in Abu Dhabi schaden het imago van het kampioen­schap

  Er moet volledige helderheid komen over de huidige regels in de Formule 1. Dat liet de internationale autosportfederatie FIA in Parijs weten na een vergadering van de mondiale raad. Directe aanleiding hiervoor is het controversiële slot van de Grote Prijs van Abu Dhabi, afgelopen zondag, waarin Max Verstappen (Red Bull) dankzij een sensationele inhaalactie in de laatste ronde ten koste van titelhouder Lewis Hamilton (Mercedes) de wereldtitel veroverde.