Volledig scherm
Fernando Alonso © REUTERS

'Toro Rosso moet zich zorgen maken over de Honda-motor'

Toro Rosso en Red Bull hebben dit jaar de nodige problemen met de Renault-motor, maar dat is nog niets in vergelijking met de zorgen die Toro Rosso moet hebben voor de Honda-motor, zo denkt Fernando Alonso.

De coureur van McLaren worstelt al een paar jaar met de krachtbron van Japanse makelij en Toro Rosso verruilt de Renault komend seizoen voor de Honda. ,,Ze moeten zich behoorlijk wat zorgen maken", zo vertelt Alonso na afloop van de Grand Prix van Brazilië. De Spanjaard was in een fel gevecht met Felipe Massa, maar zag de Braziliaan op de rechte stukken telkens wegrijden. ,,Het gebrek aan motorvermogen was verbazingwekkend. Zelfs als ik DRS kon gebruiken, reed hij bij me weg. Het is erg jammer dat we dit enorme gebrek aan power hebben, ondanks de batterij, DRS en dergelijke. Ik denk dat we op sommige momenten 50 kilometer per uur langzamer waren."

McLaren gaat volgend seizoen over naar de Renault-motor, terwijl Toro Rosso juist kiest voor de Honda-motor. Red Bull zag in 2018 nog met een Renault rijden, maar daarna is het nog onzeker. Het jaar van Toro Rosso moet als testcase dienen voor het team van Max Verstappen.

Verstappen zelf worstelde ook met een gebrek aan motorvermogen. De Nederlander kon niet dichterbij de Ferrari van Kimi Räikkönen komen en zag Lewis Hamilton voorbij snellen. ,,Hij was een sitting duck", verklaarde de wereldkampioen na afloop. De Mercedes van Hamilton had nieuwe onderdelen, terwijl de RB13 van Verstappen qua vermogen was teruggeschroefd om te zorgen dat de motor niet zou klappen.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Brazilië:

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.