Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

'Vechten met de auto is niet fijn'

Max Verstappen moest in Brazilië genoegen nemen met een vijfde plek. Op het circuit van São Paulo kwam de Red Bull duidelijk snelheid te kort. ,,Vechten met de auto is niet fijn, terwijl je hem gewoon naar huis wilt brengen."

Die uitspraak staat synoniem voor het gehele raceweekend van de Nederlander. Op de rechte stukken van het Interlagos-circuit kwam de RB13 overduidelijk snelheid te kort. Verstappen kon daardoor tijdens de race geen aanval wagen op de Ferrari van Kimi Räikkönen, maar ook het verdedigen tegenover Lewis Hamilton was onmogelijk.

,,We hadden de auto niet goed voor elkaar, maar het circuit ligt ons ook niet", analyseert Verstappen bij Ziggo Sport. Het gevecht met Hamilton duurde slechts één bocht, meer kon er niet tegenover gezet worden. ,,Dat is gewoon klote. Je hebt geen snelheid op de lange rechten stukken. Daar waren we redelijk slecht."

Nadat Verstappen eenzaam op de vijfde plek reed, kwam hij nog naar binnen voor een tweede pitstop, zodat hij een nieuwere set banden onder zijn auto kreeg. ,,Vechten met de auto is niet fijn, terwijl je hem gewoon naar huis wil brengen"

Bekijk hier de samenvatting:

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.