Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

‘Veel rondjes, dat is het belangrijkste’

Verstappen tevredenHij reed de meeste rondes van iedereen, op de eerste testdag van het Formule 1-seizoen. In Barcelona stopte Max Verstappen pas na 168 rondjes. ,,Naar tijden kijken we nog niet, we kijken alleen naar onszelf.”

Door Arjan Schouten

Indrukwekkend. Bemoedigend. Rustgevend. Tal van termen kon je loslaten op die 168 rondjes die Max Verstappen vandaag reed in Spanje en alle waren positief. Geen coureur haalde het rondenaantal van de Limburger, die maar bleef draaien over Circuit de Catalunya. Opdrachten van de engineers uitvoeren, lange runs, korte runs, de auto checken op bepaalde dingen, proefstartjes. 

Quote

Wij kijken niet naar de tijden

Max Verstappen

Het hele geplande programma werd er door de Nederlander heen gejaagd. Bijna 800 kilometer maakte hij op de eerste van zes testdagen, die duurde van 09.00 tot 18.00 uur. Hij klokte 168 rondjes, meer dan hij ooit reed op de eerste testdag in Spanje. ,,We hebben veel rondjes gemaakt en dat blijft nu toch het belangrijkste’’, reageerde hij na zijn lange werkdag dan ook tevreden. ,,Dit was een prima dag. We hebben de dingen kunnen doen die we wilden doen en veel geleerd. Deze dag was een perfect voorbeeld van hoe zo’n eerste dag moet lopen.”

Dat de twee Mercedessen - Valtteri Bottas reed ’s morgens, Lewis Hamilton ’s middags - een halve tel sneller waren, net als Sergio Perez? Het deerde Verstappen vooralsnog niet. ,,Je kan nu natuurlijk nog niks zeggen. Die tijden doen me verder niets. Wij kijken niet naar de tijden. Alleen naar onszelf, om te verbeteren.”

Morgen stapt Alexander Albon namens Red Bull Racing in de RB16. Vrijdagochtend is Verstappen weer aan de beurt.