Volledig scherm
© AFP

Verstappen: Alles geprobeerd, maar het was net niet genoeg

Max Verstappen reed vrijwel de gehele Grand Prix van Hongarije aan de leiding, maar moest vlak voor de finishvlag toch zijn positie aan Lewis Hamilton afstaan. Op de versleten banden kon hij de Mercedes-coureur niet meer achter zich houden.

,,Ik heb alles geprobeerd, maar het lukte helaas niet”, vertelt Verstappen vlak na de race. ,,Maar we zijn wel tweede geworden én hebben de snelste ronde. Al met al was het een goed weekeinde voor ons.”

Verstappen vocht op de baan een verbeten strijd met Hamilton uit en wist daar de vijfvoudig wereldkampioen nog achter zich houden. Een gevecht waar de Nederlander naar eigen zeggen flink van genoot. Toch moest de coureur van Red Bull in de slotfase het hoofd buigen na een meesterzet van Mercedes. Het Duitse team haalde Hamilton naar binnen voor de rappe mediumbanden, waarna het aan de wereldkampioen was om het gat dicht te rijden en op eenvoudige wijze Verstappen voorbij te gaan. ,,Lewis heeft gegokt en mij onder druk gezet. Ik houd daar wel van. Het was een mooie race. Wij gokten er op dat één stop toereikend zou zijn. Helaas was dat niet zo”, zegt Verstappen.

Bekijk hier Crashen in de Keuken over de strijd tussen Verstappen en Hamilton: 

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.