Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Verstappen: Begin is oké, maar we moeten en kunnen beter

SamenvattingMax Verstappen sprak na zijn vierde plaats in de kwalificatie in Australië over een ‘oké begin’. ,,We moeten nog flink aan de slag, want het moet beter. Maar dat kan ook.‘’

Door Arjan Schouten

Vorig jaar vierde in de kwalificatie in Australië en nu weer. Toen was er een gat met Mercedes en dat gat is nog niet verdwenen nu Red Bull Racing de Honda-motoren heeft als nieuw wapen. ,,Maar daar ben ik ook niet echt verbaasd over, hoor”, gaf Max Verstappen na de kwalificatie op Albert Park toe. ,,Ik denk dat ze bij Mercedes meer verbaasd zijn dat ze zelf zo snel waren. Dit circuit is gewoon heel positief voor hun. En van onze kant was het allemaal niet perfect, maar daarom ben ik wel blij dat ik morgen tussen twee Ferrari’s sta.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de kwalificatie

Quote

Er is meer vermogen, ik kan verbeteren in de kwalifica­tie.

Max Verstappen

Sebastian Vettel hield hij niet achter zich, Charles Leclerc wel. En daar zag het toch niet uit, bij de wintertests in Barcelona. ,,Maar dan zie je maar weer dat daar dus geen pijl op valt te trekken. We wisten zelf echt wel wat er aan vermogen bij zou komen. We zien op de testbank hoeveel vermogen we hebben ten opzichte van vorig jaar, dus dan is het al vrij duidelijk’‘, zo legde Verstappen uit. ,,We moeten nog wel aan de slag, maar dit is gewoon wel een oké begin, hier op de tweede startrij.”

Renault werd ingeruild voor Honda en daar heeft de Nederlander geen spijt van. Motorisch is het gat verkleind, zo voelt hij. ,,Daar ben ik ook heel tevreden mee. Er is meer vermogen, ik kan verbeteren in de kwalificatie. Dat voelde allemaal goed, allemaal prima.”

De uitslag van de kwalificatie.
Volledig scherm
De uitslag van de kwalificatie. © AD Sportwereld
Max Verstappen/
Volledig scherm
Max Verstappen/ © BSR Agency

En er is een Japanse ‘party mode’, die werkte. ,,Je merkt als je vol gaat dat je meer kracht hebt. Dat kan je een paar rondjes doen. En de racemodus gaat ook goed, dus we mogen gewoon niet klagen.”

Maar Verstappen paste er voor om na één kwalificatie al een heel rooskleurig stempel op de seizoenstart te drukken. ,,Dit is het begin. Het begin van het seizoen, dat plak ik erop. Ons weekend was gewoon nog niet vlekkeloos. Het moet beter, en dat kan ook.‘’

Wat mogelijk is in zijn eerste race morgen op Albert Park, een circuit waar inhalen bijzonder lastig is? ,,Zomaar derde worden, is hier niet zo makkelijk. Ik denk dat Mercedes heel sterk zal zijn. En ik probeer er zelf gewoon een goede race van te maken.”

Bekijk hieronder de reactie van  Pierre Gasly

Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."