Volledig scherm
© BSR Agency

Verstappen begint tests met twee spins en meeste rondes van iedereen

Testdagen BarcelonaMax Verstappen heeft tijdens de eerste testdag in Barcelona laten zien dat hij zin heeft in het nieuwe Formule 1-seizoen. Met 168 rondjes op de teller reed hij er in de nieuwe RB16 meer dan al zijn concurrenten, al bleef het bij de vierde tijd: 1.17,516. Lewis Hamilton was meer dan een halve tel sneller en ook Valtteri Bottas en Sergio Pérez bleven de Limburger voor.

Volledig scherm
© AP

Na een rustige ochtend was het in de middag Verstappen die bij gebrek aan spektakel de meeste aandacht voor zich opeiste. Allereerst toen de middagsessie dik een uur onderweg was en de Nederlander zat te pushen. Verstappen pakte met de linkerkant van zijn Red Bull het grind mee en was hem kwijt. Dat laatste gebeurde iets meer dan een uur later nog eens, op hetzelfde punt op het circuit. Max kwam niet in de buurt van de 91 rondes die hij eerder op de dag noteerde, maar zijn team zal ongetwijfeld tevreden zijn met de data die hij ze bezorgt heeft. 

Naast een enkele spin bleven crashes de coureurs bespaard. Waar tijdens testdag 1 vorig jaar nog drie keer de rode vlag werd gezwaaid, kon vandaag in één keer doorgereden worden. Dat deed Hamilton het snelst. In de middag dook hij ruim drie tienden onder de tijd die ploeggenoot Bottas in de ochtend had neergezet: 1.16,976. Ook de derde tijd van Racing Point-coureur bleef staan vanuit de ochtend.

Lewis Hamilton
Volledig scherm
Lewis Hamilton © AP

Lees in onderstaand liveblog nog eens terug wat er allemaal gebeurde op de eerste testdag.