Volledig scherm
© ap

Verstappen: Eenzame race met weinig actie

Max Verstappen kon zondag in Montréal vechten wat hij wilde, maar een top-10 klassering behoorde niet door de mogelijkheden. Een gridpenalty én een tijdstraf gooide roet in het eten. ,,Het was een eenzame race met weinig actie", zegt de Toro Rosso-coureur.

De 17-jarige Nederlander benadrukt wel dat zijn start goed ging. De jongeling moest vanaf de negentiende plek starten tijdens de Grand Prix van Canada. ,,Het eerste deel van mijn stint liep ik in op mijn voorgangers, ondanks dat ik op de hardere banden reed", vertelt Verstappen op zijn website. ,,Ik kunnen laten zien dat de snelheid er was. Daar ben ik blij mee. Maar na mijn pitstop, waarbij ik veel tijd verloor door de tijdstraf, lag ik ver achter en was het een eenzame race met weinig actie."

Aan het einde van de race wist Verstappen nog te duelleren met Marcus Ericsson, maar hij wist de Sauber niet in te halen. ,,Op een gegeven moment waren mijn voorbanden versleten en had ik niet meer het voordeel van de grip. Ik besloot achter hem te blijven om de auto en motor te sparen voor de volgende race en veilig te finishen."