Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen (rechts) duelleert met Charles Leclerc van Ferrari. © BSR Agency

Verstappen en Leclerc gaven alvast een voorproefje in ‘Battle of Silverstone’

Toekomstige titelstrijdAls Max Verstappen en Charles Leclerc in 2030 voor de zoveelste keer uitmaken wie wereldkampioen Formule 1 wordt, zal de Grand Prix van Engeland van 2019 nog weleens ter sprake komen. In die race zat hét gevecht van afgelopen seizoen. En dat van de toekomst van de koningsklasse van de autosport.

Quote

De bruuske inhaalac­tie van Verstappen in Oostenrijk was de wake-up call die Leclerc nodig had

Door Arjan Schouten

Het was alsof we wereldwijd met miljoenen tegelijk in een kristallen bol tuurden. Alsof de deur naar de toekomst van de Formule 1 heel eventjes op een kier stond, op het asfalt van Silverstone. Of het complete racecircus de teletijdmachine van professor Barabas in was gereden en van 2019 naar pakweg 2026 was geteleporteerd. Naar een tijd waarin het allang niet meer draait om de zoveelste titel van Lewis Hamilton of de vraag of Sebastian Vettel nog eens wat gaat winnen. In dat tijdsgewricht draait het vooral om twee namen: Max Verstappen en Charles Leclerc.

Een tweestrijd die na jaren van akkefietjes op de baan, verbale plaagstootjes naast de kerbstones en schimpscheuten over en weer in de media, is op­gestuwd tot bizarre proporties. De Limburgse straatvechter contra de mondaine Monegask. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Een duel waarbij het gevecht tussen Ayrton Senna en Alain Prost verbleekt. James Hunt versus Niki Lauda? Boezemvrienden, vergeleken met Max en Charles.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.