Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Verstappen: Fijn om zo het weekend te beginnen

De eerste trainingsdag in Abu Dhabi was een succesvolle voor Max Verstappen, ‘s middags eerste en 's avonds goed voor de tweede tijd. ,,De auto werkt hier nog iets beter dan verwacht.”

Door Arjan Schouten

Kan hij die positieve serie van de laatste races ook tot aan de eindstreep trekken? De vraag in Abu Dhabi, waar Max Verstappen nog niet eerder het podium haalde. Maar de aftrap van zijn raceweekend was alvast veelbelovend. In de eerste training klokte hij de snelste tijd. Toen het duister inviel bleef onder de raceomstandigheden van zondag alleen Mercedes-coureur Valtteri Bottas hem een fractie voor. ,,Een positieve dag, met weinig problemen. De auto lijkt prima te werken in de korte en de lange runs. Misschien nog wel iets beter dan we verwacht hadden. Altijd fijn om het weekend zo af te trappen,” vertelde Verstappen aan de verzamelde media op het YAS Marina circuit.

Max Verstappen on Twitter

I'm happy with our Friday practice: straight away the car felt good and was working really well 👍 Let's work from here tomorrow! #KeepPushing #AbuDhabiGP 🇦🇪

Hij had ‘s avonds een klein momentje van zorg toen hij bij het uitkomen van de bocht de kerbstones raakte en vreesde voor veel vloerschade, maar dat bleek mee te vallen, dus was er weinig om lang bij stil te moeten staan. Veel vragen gingen daarom vooral over de banden, die toch wel wat te verduren hebben in het warme Abu Dhabi. ,,Dat wordt zeker worstelen voor iedereen, maar daar zijn wij altijd wel goed in,” weet Verstappen. ,,Ik weet zeker dat we daar wel wat voordeel uit kunnen halen.”

Volledig scherm
© REUTERS

Met een ultieme kans om alsnog jongste coureur op pole position te worden, houdt Verstappen morgen geen rekening meer. ,,Normaal gezien haal ik dat niet, nee. We moeten ons hier op de race concentreren. Of daar een podium er weer in zit? Moeilijk inhalen hier, dus ik durf het nu nog niet te zeggen.”