Verstappen geeft Ocon een duw bij confrontatie na GP van Brazilië

,,Ik hoop dat ik hem niet tegen kom in de paddock”, brieste Max Verstappen na de GP van Brazilië. Het ging over Esteban Ocon, de achterblijver die Verstappen beukte tijdens de race in Brazilië. Maar Verstappen kwam Ocon wel tegen en gaf hem een aantal duwtjes.

Volledig scherm
Screenshot

Verstappen lag op het moment van de botsing op kop van de Grand Prix. Nadat de Nederlander de coureur van Force India inhaalde aan het einde van het rechte stuk, vocht de achterblijver zich terug en knalde bovenop Verstappen. Beide coureurs spinden. Het leverde Ocon een tijdstraf op, maar Verstappen zag Hamilton voorbij schieten en de overwinning in Brazilië pakken. Een overwinning die vrijwel zeker naar een oppermachtige Verstappen leek te gaan.

,,Wat een idioot. Ik deed alles goed, maar dan word ik geramd...”, vertelt Verstappen na afloop. Ocon had echter een heel andere kijk op de gebeurtenissen. Bij Ziggo Sport gaf de Fransman te kennen dat hij een inhaalactie plaatste, zoals hij dat de hele race al had gedaan. ,,Ik zat aan de binnenkant, maar kreeg geen ruimte.” Dat Verstappen hem nog kwam opzoeken in de paddock kon ook niet op de goedkeuring van de Fransman rekenen. ,,Hij riep dingen als you pussy en hij zou mij echt slaan. Erg onprofessioneel van hem.”

Beide coureurs zijn door de stewards opgeroepen om zich te melden en tekst en uitleg te geven. Na afloop van deze meeting gaven de twee kemphanen elkaar een hand. Over een eventuele straf is nog niets bekend.

Bekijk hier de botsing:

Volledig scherm
Het moment van de botsing. © Getty Images
  1. Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.